Varumärken

Bivaxfabriken

Här har ni grundarna bakom Bivaxfabriken

Vi som driver Bivaxfabriken påbörjade vår resa mot att minska plast under sista året på gymnasiet. Vi tycker att plastanvändningen är alldeles för utbredd och vill ägna vår tid till att göra något åt problemet. När vi vid starten av vår resa upptäckte hur onödigt plastfolie egentligen är – eller rättare sagt hur bra alternativ det faktiskt finns – blev vi förvånade. Därför började vi tillverka bivaxdukar.

För oss är det otroligt viktigt att bära med ett ansvar om en hållbar utveckling och därav lägger vi ett stort fokus på att välja närproducerade råvaror av hög kvalitet. Bin är en nyckelart för pollinering och genom att bruka svenskt bivax bidrar man även till bättre förutsättningar för svenskt jordbruk och livsmedelsförsörjning. I takt med att djurarten blir allt mer hotad i och med klimatförändringar så anser vi det till vårt ansvar att välja bivax från gårdar som har en hög kompetens och medvetenhet. Detta bidrar även till en bättre biologisk mångfald vilket är oerhört viktigt. 

Vi försöker hålla en riktlinje att följa FN:s Globala Mål. Dessa innefattar bland annat en hållbar konsumtion, minskat matsvinn och att hållbart nyttja ekosystem och biologisk mångfald. Allt detta gör vi för att kunna dra vårt strå till stacken, så att planeten kommer att bevaras för våra barn och barnbarn. 

Idag erbjuder vi produkter som inte minst ersätter plast utan även skapar en färgglad tillvaro – i kylen, till matlådan eller varför inte till en romantisk picknick. Våra bivaxdukar är tillverkade av noga utvalda råvaror som ger ett resultat av en miljövänlig och högkvalitativ produkt. Idag försöker vi växa dagligen för att kunna sprida våran produkt ännu mer. 

Följ med på vår resa! 

Med Vänlig Hälsningar,

Albin Ljudén & Victor Olsmats

Till alla bivax produkter

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr

Betala senare

Faktura utan kostnad, så att du kan få först och betala senare.

Stäng